Pizza-Niepołomice

http://Pizza-Niepolomice.pl/

Jesteś tutaj

Pizza z pieca kamiennego - 4 sery - z Biedronki

Marzec

10

2012

Zdjęcie: Pizza z pieca kamiennego - 4 sery - z Biedronki

Ponieważ spodobał się Wam opis Danie Express - Pizza z salami - Z Pieca kamiennego, z Biedronki, postanowiłem kontynuować serię opisów pizzy dostępnej w Biedronce. Tym razem będzie to będzie to Danie express - Pizza z pieca kamiennego - 4 sery. Swoją drogą, kto wymyśla takie długie nazwy produktów???

Na pierwszy rzut oka...

Pizza jest dobrze zapakowana w dość sztywną, przezroczystą plastikową folię. Ma to swoją zaletę - w przeciwieństwie do innej pizzy z Biedronki - możesz się przyjrzeć pizzy zanim ją kupisz. Opakowanie otwiera się bardzo wygodnie - trzeba tylko znaleźć odpowiedni narożnik, rozchylić folię i pociągnąć. Zero szarpania, przecinania, etc. Sprytnie.

Przypominam, że produkty z serii Pizza z pieca kamiennego nie są zamrażane - łatwiej więc je przetransportować, ale mają krótszy termin przydatności do spożycia.

Sery, przez duże SE!

Pizza jest wprost napakowana serami - co ciekawe, część jest w plasterkach, część to wiórki. Gdy otworzyłem drzwiczki piekarnika cały ten ser pokrywał całą pizzę jednolitą warstwą. Przetopiony ser ciągnie się - jak w reklamie ;) - przy krojeniu ciepłej pizzy aż miło. Wszystko to widać na zdjęciach i filmie.

Spód - po upieczeniu - pozostał lekko miękki, więc pizza nie kruszyła się i można ją było jeść zarówno "z ręki" jak i nożem i widelcem.

Jeśli masz ochotę na pizzę i akurat robisz zakupy w Biedronce - mogę Ci tą pizzę szczerze polecić. Jest naprawdę smaczna i łatwo się ją przygotowuje. Twoja żona/dziewczyna/druga połowa z pewnością doceni Twój talent kulinarny - choć, dwie osoby ledwo się nią najedzą. Jeśli planujecie jakiś "wysiłek" po posiłku, to radzę: zaopatrzcie się w coś jeszcze na deser. Po połówce Pizzy z pieca kamiennego można szybko zgłodnieć.

Z czego to jest zrobione?

Pizza z czterema serami: Mozzarella, Ementaler, Cheddar, Edamer

Skład

Mąka pszenna, ser mozzarella 17,5%, pomidory rozdrobnione 17%, ser ementaler 10%, woda, ser cheddar 5,5%, ser edamed 5,5%, olej roślinny, drożdże, skrobia ziemniaczana i pszenna, sól spożywcza, cebula, por, dekstroza, cukier, pieczarki, zioła, przyprawy, koncentrat soku cytrynowego.

Wartość odżywczya

Wartości odpowiadają porcji 100g, 90g (1/4 pizzy, porcja zalecana przez producenta), 180g (połówki) i 360g (całej pizzy).

Wartość energetyczna: 1115kJ / 1004kJ / 2008kJ / 4016kJ
Wartość energetyczna: 266kcal / 239kcal / 478kcal / 956kcal
Białko: 14,1g / 12,7g / 25,4g / 50,8g
Węglowodany: 24,9g / 22,4g / 44,8g / 89,6g
..w tym cukry: 2,2g / 2,0g / 4,0g / 8,0g
Tłuszcz: 11,8g / 10,6g / 21,2g / 42,4g
..w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8g / 6,1g / 12,2g / 24,4g
Błonnik: 1,9g / 1,7g / 3,4g / 6,8g
Sód: 0,45g / 0,41g / 0,82g / 1,64g

Informacja dla alergików:

Produkt zawiera: gluten pszenny i produkty mleczne (w tym laktozę). W zakładzie produkcyjnym przetwarzane są również seler i orzechy ziemne.

Jak to przygotować:

  1. Dobrze rozgrzej piekarnik.
    • piekarnik elektryczny: 225℃
    • piekarnik gazowy: poziom 4-5
    • piekarnik z termoobiegiem: 180℃.
  2. Usunąć folię oraz tackę dołączoną do pizzy, położyć pizzę (bez tacki) na środkowym ruszcie i piec około 7-8 minut.
  3. Pizza jest gotowa do podania, gdy ser roztopi się a brzeg zarumieni.

Masa netto: 360g

PS.

Jeśli przyjrzałeś się dacie ważności na metce, możesz zauważyć, że post ukazał się po tej dacie. Nie, nie jadłem przeterminowanej pizzy. Resztę pozostawiam Twoim domysłom ;)

(2P8V5NK2TTD2)

Odpowiedzi

Fcbef Avpojkcjcl <a href="http://canadagoosejacketssoutlets.com">canadagoosejacketssoutlets.com</a> Iypnkkizju Lommdgu <a href="http://canadagoosejacketssoutlets.com">Canada Goose Jacket</a> Sgwv Bfjiiuq <a href="http://canadagoosejacketssoutlets.com">Canada Goose Outlet </a> Stein Mdgvicfm <a href="http://canadagoosejacketssoutlets.com">canadagoosejacketssoutlets.com</a> Glbu Nbqceu

Odpowiedz

You must have JavaScript enabled to use this form.

Udostępnij znajomym

Logowanie

Subskrybuj

Subscribe to Subskrybuj