Grill, a dieta

Grill zazwyczaj kojarzy nam się z owocem zakazanym na diecie. Większość z nas podczas rodzinnego spotkania przyrządza tłuste karkówki i kiełbaski, które podawane są w towarzystwie piwa. Nic więc dziwnego, że wystrzegamy się przed tego typu imprezami w chwili, gdy chcemy zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Ale grill to nie tylko tłuste mięso i piwo. Możemy uczestniczyć w spotkaniu, przygotowując dla siebie coś innego, zdrowego i pełnowartościowego. Świetnie sprawdzi się tu chude mięso drobiowe przyrządzone na grillu czy warzywa, które mogą zostać nafaszerowane czy też podane osobno jako dodatek do mięsa. Doskonałym pomysłem są też ryby, ale powinny być świeże z uwagi na bardzo wysoką zawartość wody w tych, które zostają wyjęte z chłodni. Sam grill nie stanowi zagrożenia dla efektów naszej pracy, są nim potrawy jakie zwykliśmy na nim przyrządzać.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.