Imprezowe polędwiczki w boczku

Jeśli szukacie inspiracji na imprezową przystawkę, spróbujcie zrobić polędwiczki w boczku. Zapomnijcie o standardowych koreczkach, sałatkach albo cieście francuskim. Ten przepis jest bardzo prosty, a wykonanie smakuje naprawdę nieziemsko.
Najpierw opłucz 2 polędwiczki wieprzowe, osusz i pokrój w plastry. Następnie przypraw je pieprzem i lekko zrumień na rozgrzanym oleju z masłem. Kiedy wystygną na każdym plasterku, połóż delikatnie gałązkę rozmarynu. Całość zawiń w plasterek boczku. W tym celu potrzebujesz ok. 25 dag wędzonego boczku. Takie zawijańce ułóż na blasze do pieczenia. Piekarnik powinien być rozgrzany do 180 stopni. W tej temperaturze pozwól im się piec ok. 15 minut. Zanim podasz je na stół, przypraw je jeszcze czerwonym pieprzem i w każdy kawałeczek wbij wykałaczkę do szaszłyków. Całość układamy na półmisku i podajemy gościom. Na pewno będą im smakować.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.