Makarony

Mówi się, że makarony tuczą. Jednak nie jest to prawda. Tuczą produkty, w towarzystwie których są podawane. Nietrudno domyślić się, że daniu opartemu na makaronie towarzyszy zazwyczaj cała masa tuczących serów, które są bogate w tłuszcze. Makaron nie odbiega swoją kalorycznością od produktów, które zazwyczaj używane są jako baza obiadów. Nie należy go unikać bowiem jak każdy z produktów dokłada swoją cegiełkę do utrzymania zdrowia w odpowiedniej kondycji. Niezależnie od tego jak często sięgamy po makarony, warto wybierać te pełnoziarniste. Różnic w cenie raczej się nie dopatrzymy, a możemy zyskać znacznie zdrowszy produkt. Obecnie na rynku możemy spotkać wiele rodzajów makaronu wyprodukowanego z pełnoziarnistej mąki. Są to nie tylko makarony do zup, ale także takie do spaghetti. Nie rezygnujmy z jedzenia tego, co lubimy. Znacznie lepszą opcją jest niewielka modyfikacja dotychczas stosowanych do przyrządzenia dania produktów i wymienienie ich na jak najzdrowsze.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.