Małe posiłki

Kiedy chcemy schudnąć zazwyczaj jesteśmy zmuszeni do ograniczenia spożywanych kalorii, co wiąże się ze zmniejszeniem ilości jedzenia, które pochłaniamy każdego dnia. Ale jak to zrobić, gdy wciąż odczuwamy głód? Kluczem do sukcesu jest spożywanie małych posiłków, częściej niż zazwyczaj. Pozwala to na systematyczne i regularne dostarczanie do organizmu kalorii, a tym samym gwarantuje rzadsze odczuwanie głodu, a u wielu osób dzięki takiemu zabiegowi w ogóle się ono nie pojawia. Gdy stawiamy na mniejsze porcje otrzymujemy gwarancję, że nie najemy się zbytnio, a tym samym nie obciążymy układu pokarmowego. Spożywamy taką ilość pożywienia, jaka jest nam potrzebna do życia, a nie do nabierania kolejnych centymetrów tkanki tłuszczowej, której w końcu chcemy się pozbyć. Choć wielu z nas woli zjeść raz, a porządnie, to nie jest to najlepsze rozwiązanie. Już od dawna wiadomo, że mniejsze porcje są dla naszego zdrowia znacznie korzystniejsze.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.