Mrożonki-jeść czy nie?

To oczywiste, że jesienią i zimą, dostęp do świeżych owoców i warzyw jest mocno ograniczony. Te znajdujące się na sklepowych pólkach, zawierają niestety wiele chemii i sztucznych składników. Dlatego z pomocą przychodzą nam mrożonki. Wiele osób zastanawia się jednak, czy aby na pewno są zdrowe. Rozwiejmy te wątpliwości.
Warzywa z torebki powinny na stałe zagościć w ciągu zimy w naszych zamrażalkach. Jeśli zostały poddane odpowiedniej metodzie zamrożenia i rozmrożenia, nie wiele je różni od tych świeżych. Jednak wybierając mrożonki pamiętajmy o jednej, bardzo ważnej zasadzie. A mianowicie, wybierajmy takie, w których składzie są wyłącznie naturalne składniki. Nie kupujmy tych, które mają dodatkowe składniki, typu sosy czy ser. Zawierają one o wiele więcej kalorii i niepotrzebnych tłuszczy, przez co nasz posiłek wcale nie jest aż taki zdrowy jak nam się wydaje. Sos czy dip, lepiej przygotować samemu, unikając zbędnego ryzyka.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.