Olej rzepakowy

Olej rzepakowy jest nazywany polską oliwą z oliwek. Mimo zbawiennych właściwości jakimi się charakteryzuje zdaje się być zmarginalizowaniu w polskiej kuchni. Zazwyczaj sięgamy po jeden z reklamowanych olejów słonecznikowych z pierwszego tłoczenia. Kupujemy oliwę, która swoim włoskim pochodzeniem podbija serca Polaków. Należy jednak zaznaczyć, że ta wysokiej jakości kosztuje naprawdę dużo, a w znacznie niższej cenie możemy zakupić polski produkt jakim jest olej rzepakowy. Może on być używany zarówno do marynat, sałatek jak i do smażenia. Olej jest bogaty w witaminy i stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla pozostałych produktów, stojących na sklepowych półkach. Zanim po raz kolejny sięgniemy po standardowy produkt, warto zastanowić się nad zakupem butelki wypełnionym złocistym płynem, która pochodzi z naszej ojczyzny.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.