Płatki owsiane

Płatki owsiane to produkt, który jest przez wielu niedoceniany. Większości z nas kojarzy się ze śniadaniem, które nie miało smaku, a mimo to wmuszała je w nas mama. Sądzimy, że smaku, który zapamiętaliśmy z dzieciństwa nic nie jest w stanie zmienić, a samo przyrządzenie jest standardową i niezmienną procedurą. Unikamy płatków owsianych, a szkoda. Możemy stosować je przygotowując zdrowe przekąski, do wypieków, na śniadanie czy jako dodatek do jogurtów. Płatki owsiane posiadają wiele witamin, które korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci, a także na samopoczucie. Są też świetnym produktem śniadaniowym bowiem pozwalają na stopniowe uwalnianie energii przez cały poranek. Wysoka zawartość błonnika wspomoże trawienie, wywierając korzystny wpływ na proces zrzucania zbędnych kilogramów. Płatki owsiane są bez wątpienia odpowiednim wyborem, niezależnie od tego czy jesteśmy na diecie czy po prostu stawiamy na zdrowe odżywianie. Powinny zagościć na stałe w naszym jadłospisie, w różnych wersjach smakowych, których ogrom znajdziemy na blogach kulinarnych i w książkach kulinarnych.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.