Poznaj przydatne sztuczki do zastosowania w kuchni

Różne wypadki w czasie gotowania, zdarzają się nawet najlepszym kucharzom. I nie wynika to z braku umiejętności, ale ze zwykłego zagapienia- a to zadzwonił telefon, a to ktoś wpadł, a to wyszliśmy na chwilę z kuchni. A niektórych rzeczom, można w prosty sposób zapobiec…
Gotując makaron, wybierz odpowiedni garnek. Gotując w zbyt małym, możesz być pewna, że makaron zlepi się i będzie gumiasty. Wlej również odpowiednią ilość wody- lepiej więcej niż mniej. I pamiętaj, aby cały czas go mieszać.
Warto zapoznać się z poradami na temat właściwego przechowywania żywności. Mało kto wie, że pomidorów nie powinno się przetrzymywać w lodówce, ponieważ stają się ziarniste w smaku.
Przygotowując obiad, nie oszczędzaj na naczyniach. Nie przygotowuj na raz całej góry frytek, ani nie smaż na raz 4 udek kurczaka. Produkty w ten sposób stykają się ze sobą i tworzą parę, która uniemożliwia osiągnięcie chrupiącej skórki.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.