Ser żółty

Ser żółty spotkać możemy na kanapkach, zapiekankach czy też pizzy. Jest jednym z popularniejszych produktów. Gości w daniach głównych, jest składnikiem śniadania czy też kolacji. Miłośnicy sera nie wyobrażają sobie dnia bez niego, a zajadający się tostami potrafią spożyć go zawrotne ilości. Niestety ser żółty nie należy do najzdrowszych, w szczególności gdy decydujemy się na sięgnięcie po tańszy produkt. Plasterki są bogatym źródłem tłuszczu, który nie jest przez nas pożądany. Spożywanie go w dużych ilościach może spowodować nieznaczne przybieranie na wadze, problemy skórne, a także możliwość przetłuszczania się włosów. Jeśli nie możemy oprzeć się pokusie, jaką jest spożywanie tego produktu, to warto zdecydować się na zakup droższego sera, który będzie próżniowo pakowany. Żółty ser nie jest idealnym produktem w każdej sytuacji. Warto czasem zamienić go na twarożek czy inne produkty, które są dla nas znacznie zdrowsze i nie dostarczą nam takich ilości szkodliwego tłuszczu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.