Twaróg

Twarożek jest często pojawiającym się na naszym stole produktem. Zajadamy się nim w towarzystwie makaronu i cukru, stanowi coś, czym posmarujemy pieczywo, używany jest także do wypieku niektórych ciast. Niewielu z nas wie, że posiada on wiele cennych właściwości. Najbardziej pożądany jest przez nas ten chudy, który nie posiada dużej ilości zbędnego tłuszczu. Polecany jest nawet osobom, które są na diecie. Przy stosunkowo niewielkiej kaloryczności zapewnia nam dostarczenie pokaźnych ilości cennego białka. Przydaje się ono przede wszystkim po ciężkim treningu. Chudy twarożek jest doskonałą propozycją na kolację. Możemy spożywać go w towarzystwie dodatków, na słono lub słodko, zajadać się nim przy pomocy łyżeczki bądź mieszać ze śmietaną. Ile ludzi, tyle gustów kulinarnych, niemniej jednak należy on do cenniejszych produktów, których z pewnością nie powinno zabraknąć w żadnym domu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.