Zapiekanka z rybą i ziemniakami

Zapiekanka to pyszny pomysł na obiad. Możemy eksperymentować i łączyć najróżniejsze składniki. Czy próbowaliście już zapiekanych ziemniaków z rybą? jeśli  jeszcze nie, koniecznie wypróbujcie!
Jak ją przyrządzić? Obierz ok. 30 dag ziemniaków, które pokroisz w plasterki. Następnie lekko je podgotuj. Na kawałki pokrój filety z ryby, do smaku pokrop je sokiem z cytryny.  W osobnej miseczce przygotuj pokrojone pomidory. Teraz czas na sos- ⅔ szklanki śmietany 18 % wymieszaj z jajkiem oraz przyprawami takimi jak pieprz, sól, koperek i gałka muszkatołowa. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i zacznij układać na przemian ziemniaki, kawałki ryby oraz pomidory. Tak przygotowaną całość polej przygotowanym wcześniej sosem i wstaw do piekarnika na 40 minut. piekąc w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem zapiekankę posyp koperkiem. Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.