Zioła

Zioła stosowane są przez zdecydowaną większość z nas. Wzbogacają wiele potraw, wyciągają z poszczególnych produktów niepowtarzalny smak i aromat. Wielu z nas nie wyobraża sobie porządnego gotowania bez możliwości skorzystania z takich przypraw. Zioła są też skarbnicą witamin i minerałów. Korzystnie wpływają na trawienie czy też układ krążenia. Oczywiście najlepsze właściwości wykazują te świeże, które możemy zasadzić sobie w kuchennej doniczce i mieć zawsze do nich dostęp. Kolejną, ważną kwestią jest odpowiednie przechowywanie ziół. Jak nietrudno się domyślić należy zamieścić je w szczelnym pojemniku, który nie będzie usytuowany w miejscu narażonym na działanie promieniowania słonecznego. Zioła od lat są nieodzownym elementem każdej kuchni. Powinniśmy stosować je w jak największej ilości dań. Niektóre są charakterystyczne dla danej kuchni, inne dla ziół, a jeszcze inne stosujemy powszechnie do zup. Z pewnością każdy znajdzie takie, które odpowiada jego upodobaniom smakowym.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.