Zupa pomidorowa na mleku kokosowym

Zupy nie sa zbyt trudne w przygotowaniu, dlatego jeśli mamy mało czasu a jesteście głodni i macie ochotę na coś pysznego, to idealne rozwiązanie. Spróbujcie przygotować pomidorową na mleku kokosowym.
Rozgrzejmy na patelni dwie łyżki oliwy, dodajmy do niej drobno posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Kiedy aromat warzyw wypełni całą kuchnię, dodajmy do garnka pomidory (mogą być świeże lub z puszki) oraz mleko kokosowe. Kiedy zupa już się gotuje pod przykryciem, możemy do niej dodać przyprawy, takie jak łyżka kurkumy, łyżka kuminu i miodu. Garnek przykrywamy i pozwalamy zupce się spokojnie gotować. Po 10 minutach, pomidory powinny być już ugotowane, a cebulka miękka. Teraz czas na zmiksowanie całej zupy. Zanim wlejemy do niej bulion, spróbujmy ją i oceńmy czy nie potrzebuje solu lub pieprzu. Po wlaniu rosołu zagotujmy ją jeszcze raz. Całość posypmy natką kolendry lub pietruszki.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.