Zupa warzywna z pulpecikami

Jeśli lubicie zupy, mam dla Was coś nowego. Zupa warzywna, w której znajdują się pyszne pulpeciki. Można powiedzieć, że to połączenie pierwszego i drugiego dania. Pyszne, pożywne i proste do przygotowania.
W posolonej wodzie, ze szczyptą kurkumy ugotujmy pół szklanki ryżu. Po ostudzeniu, połączmy go z mięsem mielonym z indyka, jajkiem oraz natką pietruszki. Z tak powstałej masy uformujmy nasze pulpeciki. Kiedy będą gotowe, wstawmy je do lodówki, aby stały się nieco twardsze. Następnie, weźmy się za warzywa. Cukinie, dwie marchewki, trzy szalotki, pietruszkę oraz ząbek czosnku kroimy w kostkę i wspólnie podsmażamy na patelni z olejem. To tego dodajemy listki laurowe, lubczyk i kilka ziarenek pieprzu. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do wcześniej przygotowanego bulion i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Do zupy dodajemy kulki mięsne i tak gotujemy przez kolejne 20 minut. Teraz jeszcze mrożony groszek. Po 10 minutach dodajemy dużą ilość posiekanej pietruszki. Próbujemy i jeśli zupa jest odpowiednio doprawiona, możemy wlewać ją do talerzy.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.